Quantcast
El Erian: Η Ελλάδα θα επηρεάσει αυτή την εβδομάδα τις αγορές - enikonomia.gr
share

El Erian: Η Ελλάδα θα επηρεάσει αυτή την εβδομάδα τις αγορές

δημοσιεύτηκε:

H Eλλάδα είναι ανάμεσα στους τέσσερις παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τις αγορές αυτή την εβδομάδα όπως αναφέρει ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος στην Allianz, πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ανάπτυξης του Barack Obama, με άρθρο του στο Bloomberg.

«Υπάρχουν πολλά εθνικά και διεθνή ζητήματα να ακολουθήσουν αυτή την εβδομάδα καθώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές ξεκινούν την πλήρη λειτουργία τους μετά το διάλλειμα των εορτών. Τουλάχιστον τέσσερα από αυτά ξεχωρίζουν από την άποψη των πιθανών συνεπειών για τις αγορές».

Ειδικά για την Ελλάδα ο El-Erian αναφέρει:

«Με τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές προγραμματισμένες από τις 25 Ιανουαρίου, οι αγορές θα παρακολουθούν την πολιτική ρητορική, ειδικότερα τις δηλώσεις από τον Αλέξη Τσίπρα, τον χαρισματικό ηγέτη του συνασπισμού της ριζοσπαστικής αριστεράς (ή ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις μπορεί να αναδειχθεί ως το ισχυρότερο κόμμα στην Ελλάδα.

Ενώ ο Τσίπρας έχει δίκιο στο να επισημαίνει το υπερβολικό χρέος ως έναν παράγοντα που συγκρατεί μία σωστή ανάκαμψη, ξεχωρίζει αδίκως τη Γερμανία ως την αποκλειστικά υπεύθυνη για τις πολιτικές λιτότητας στην ευρωζώνη.

Όσο πιο δυνατή είναι η φωνή από έναν ανερχόμενο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλύτερη η υπενθύμιση στις αγορές, ότι, σχεδόν πέντε χρόνια μετά τα διεθνή πρωτοσέλιδα για την ελληνική κρίση χρέους, η ευρωζώνη έχει ακόμη να αντιμετωπίσει αξιόπιστα με την πιο έντονη οικονομική και χρηματοπιστωτική της πρόκληση.

Αλλά ανεξάρτητα από τα οικονομικά θεμελιώδη, μην περιμένετε μία επιστροφή στις σκοτεινές μέρες του 2012, την ενοχλητικής μετάδοσης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.