Quantcast
Ελληνικά ομόλογα: Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και νέα υποχώρηση των αποδόσεων - enikonomia.gr
share

Ελληνικά ομόλογα: Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και νέα υποχώρηση των αποδόσεων

δημοσιεύτηκε:

Eντονο αγοραστικό ενδιαφέρον και νέα υποχώρηση των αποδόσεων παρατηρήθηκε σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, παρόλο που η Fitch δεν προχώρησε την Παρασκευή στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι η Fitch έχει κατατάξει την χώρα μας στο ΒΒ+, «ένα σκαλοπάτι» πιο χαμηλά από την επενδυτική βαθμίδα, ενώ υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει τις προοπτικές της Ελλάδας σε θετικές από σταθερές ακολουθώντας την Standard & Poor’s η οποία στις 21/4 είχε αναβαθμίσει τις προοπτικές από σταθερές σε θετικές.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 300 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 134 εκατ . ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 3,69% από 3,68% που έκλεισε την Παρασκευή, έναντι 2,37 % του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,32% από 1,31%, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαικό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0745 δολάρια από το επίπεδο των 1,0758 δολαρίων που άνοιξε η αγορά.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.