Quantcast
Ελβετία: Ανατίμηση του φράγκου μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου - enikonomia.gr
share

Ελβετία: Ανατίμηση του φράγκου μετά την αύξηση του βασικού επιτοκίου

δημοσιεύτηκε:

Ανατιμήθηκε κατά 2% το φράγκο έναντι του ευρώ λόγω της αύξησης των επιτοκίων που έγινε για πρώτη φορά ύστερα από 15 χρόνια στην Ελβετία

Η ισοτιμία του ελβετικού νομίσματος διαμορφωνόταν στα 1,018 φράγκα ανά ευρώ στις 11 π.μ , ενώ έναντι του δολαρίου ενισχύθηκε 1,3%.«Είναι δηλωτικό του γενικού περιβάλλοντος ότι ακόμη και τα πρώην ‘περιστέρια’ ανησυχούν τώρα για τον πληθωρισμό. Η μεγάλη εικόνα παραμένει ότι οι κεντρικές τράπεζες ανησυχούν ότι είναι πίσω από τις εξελίξεις και πρέπει να προλάβουν», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής της Nordea.

Ελβετία: Η κεντρική τράπεζα και το βασικό επιτόκιο της

Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) αύξησε το βασικό επιτόκιο της κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, στο -0,25% από -0,75% που ήταν από το 2015, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση επιτοκίων που έκανε από τον Σεπτέμβριο του 2007 η SNB.

Ελβετία

Το ευρώ υποχώρησε 0,45% έναντι του δολαρίου, κοντά στο 1,04 δολάριο.

Το αμερικανικό νόμισμα ανατιμήθηκε έναντι ενός καλαθιού άλλων μεγάλων νομισμάτων, πλησιάζοντας στο υψηλότερο επίπεδο 20ετίας πριν από τη χθεσινή αύξηση του βασικού επιτοκίου της Fed κατά  3/4  της ποσοστιαίας μονάδας, τη μεγαλύτερη από το 1994.

Η ισοτιμία της στερλίνας υποχώρησε σήμερα, πριν από τη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια για πέμπτη φορά από τον Δεκέμβριο παρά τις ανησυχίες για μεγάλη ύφεση της βρετανικής οικονομίας. Η στερλίνα υποχώρησε 1% στο 1,2059 δολάρια στις αρχές της σημερινής συνεδρίασης στο Λονδίνο, κοντά στο χαμηλό επίπεδο διετίας αυτής της εβδομάδας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.