Quantcast
Eνισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου - enikonomia.gr
share

Eνισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

δημοσιεύτηκε:

Eνισχύεται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα, το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1329 δολ. έναντι 1,1320 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η άνοδος του αμερικανικού νομίσματος των τελευταίων ημερών φαίνεται να ανακόπηκε σήμερα, καθώς οι επενδυτές κρατούν συντηρητική στάση εν αναμονή των δηλώσεων που πρόκειται να κάνει στο τέλος της εβδομάδας η επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας Τζάνετ Γέλεν, στη διάρκεια της ετήσιας συνόδου των κεντρικών τραπεζιτών, που πραγματοποιείται στο Jackson Hole του Wyoming.

Σε κάθε περίπτωση, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η επικεφαλής της Fed δεν πρόκειται να ανοίξει τα χαρτιά της, δίνοντας ένα σαφές στίγμα του χρονοδιαγράμματος αύξησης των επιτοκίων.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συαναλλαγών της ΤτΕ (ΗΔΑΤ), δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διατηρήθηκε και στο χθεσινό επίπεδο του 8,12%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,10% να διαμορφωθεί στο 8,22%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,047% από -0,048%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,119%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,192 από -0,018%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,297%, τέλος, στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,369%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1339 δολ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.