Quantcast
Ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου - enikonomia.gr
share

Ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου

δημοσιεύτηκε:

Ενισχύεται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς η επικεφαλής της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας Τζάνετ Γέλεν δεν εμφανίστηκε αρκετά «επιθετική» αναφορικά με την προοπτική αύξησης των επιτοκίων.

Έτσι, το απόγευμα η διαπραγμευση του ευρωπαϊκού νομίσματος γινόταν στα 1,1310 δολ. έναντι 1,1285 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η κ. Γέλεν επανέλαβε πριν από λίγο μιλώντας στο Jackson Hall ότι η πορεία της αμερικανικής οικονομίας πλησιάζει τους στόχους που έχει θέσει η Fed, γεγονός που θα δικαιολογούσε μία αύξηση των επιτοκίων έως το τέλος του έτους. Απέφυγε ωστόσο να γίνει πιο σαφής ως προς το χρονοδιάγρμμα «απογοητεύοντας» έτσι τους επενδυτές με αποτέλεσμα το αμερικανικό νόμισμα να δεχθεί πιέσεις.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της ΤτΕ (ΗΔΑΤ) δεν καταγράφηκαν και σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 8,09% από 8,11% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,08% να διατηρηθεί στο 8,17%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,05% από -0,049%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,021% απο -0,119%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,191 από -0,092%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,298%, ενώ τέλος στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1290 δολ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.