Quantcast
Εντείνεται το ξεπούλημα στα διεθνή χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Εντείνεται το ξεπούλημα στα διεθνή χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Εντείνεται το ξεπούλημα στα διεθνή χρηματιστήρια μετά τις νέες ανησυχίες για την κινεζική οικονομία, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να καταγράφουν πτώση 3% και να εισέρχονται σε φάση διόρθωσης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 έκλεισε με απώλειες 3,26% και καταγράφει πτώση 13% από τα υψηλά επίπεδα του Απριλίου. Και τα τρία μεγαλύτερα χρηματιστήρια του Λονδίνου, Φρανκφούρτης και Παρισιού έκλεισαν με πτώση κοντά στο 3%.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι μεγάλες πωλήσεις μετοχών και στην Wall Street, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να καταγράφουν απώλειες 1,7%.

Οι ενδείξεις απότομης επιβράδυνσης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου έχουν ανησυχήσει τους επενδυτές μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Πεκίνου να υποτιμήσει το γουάν την περασμένη εβδομάδα. Οι μετοχές στην Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη κατρακύλησαν μαζί με τις τιμές των εμπορευμάτων, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την εξασθένηση της ζήτησης από την Κίνα.

Σήμερα, ένας δείκτης της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα μειώθηκε σε χαμηλό 6,5 ετών τον Αύγουστο, ασκώντας περαιτέρω πίεση στις τιμές μετοχών και εμπορευμάτων μετά το χθεσινό ξεπούλημα.

Οι ζημιές στην Wall Street ενισχύθηκαν μετά από την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν ότι ο ρυθμός αύξησης της αμερικανικής μεταποιητικής παραγωγής τον Αύγουστο ήταν ο χαμηλότερος από τον Οκτώβριο του 2013.

Ο σύνθετος δείκτης στο χρηματιστήριο της Σανγκάης έκλεισε με πτώση 4,3%, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, παρά τις προσπάθειες του Πεκίνου να στηρίξουν την αγορά τις τελευταίες εβδομάδες. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 2,6% σε χαμηλό έξι εβδομάδων.

 

 

Πηγή: WSJ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.