Quantcast
Επιχειρηματικά σχέδια «ανεβάζουν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - enikonomia.gr
share

Επιχειρηματικά σχέδια «ανεβάζουν» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

δημοσιεύτηκε:

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, χάρη στις μετοχές του κλάδου τηλεπικοινωνιών, ωστόσο η βουτιά της Unilever μετά την απότομη απόσυρση της προσφοράς εξαγοράς ύψους 143 δισεκ. δολαρίων από την Kraft Heinz ασκούσε πιέσεις στην ευρύτερη αγορά.

Στις 10:22 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,3% ενώ ο βρετανικός FTSE ενισχύθηκε κατά 0,1%.

Η μετοχή της Unilever σημείωσε πτώση 8%, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες στο δείκτη STOXX. Άτομα με γνώση της υπόθεσης δήλωσαν ότι η Kraft απέσυρε την προσφορά της διότι θεώρησε ότι ήταν πολύ δύσκολο να διαπραγματευθεί μια συμφωνία ύστερα από τη δημοσιοποίηση της προσφοράς σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μετά την προσέγγισή της προς τη Unilever.

Οι μετοχές τηλεπικοινωνιών σημείωσαν άνοδο 1,3%, χάρη στην ενίσχυση κατά 2,2% της Deutsche Telekom. Δημοσίευμα του Reuters ανέφερε ότι η SoftBank είναι έτοιμη να παραχωρήσει τον έλεγχο της Sprint στην T-Mobile US της Deutsche Telekom προκειμένου να πετύχει μια συγχώνευση των δύο αμερικανικών παρόχων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.