Quantcast
Εταιρικά αποτελέσματα και εμπορικές συμφωνίες «ρίχνουν» τις ευρωαγορές - enikonomia.gr
share

Εταιρικά αποτελέσματα και εμπορικές συμφωνίες «ρίχνουν» τις ευρωαγορές

δημοσιεύτηκε:

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, εξαιτίας της υποχώρησης των εταιριών που σχετίζονται με εμπορεύματα, αν και οι συζητήσεις για επιχειρηματικές συμφωνίες προσέφεραν κάποια στήριξη με την Vodafone να ενισχύεται σχεδόν 3%.

Ο δείκτης STOXX 600 υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,6%. Παρά τις απώλειες, ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει άνοδο σχεδόν 1% τον Ιανουάριο και αναμένεται να σημειώσει τον τρίτο συνεχή μήνα κερδών.

Η Vodafone επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για τη συγχώνευση της μονάδας της στην Ινδία με την Idea ενώ ο βρετανικός μηχανολογικός όμιλος Atkins WS κατέγραψε άλμα άνω του 6% ύστερα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική CH2M τον προσέγγισε με στόχο μια συγχώνευση ύψους 4 δισεκ. δολαρίων.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες των εταιριών εξόρυξης καθώς και πετρελαίου και αερίου σημείωναν, ωστόσο, πτώση περίπου 0,9% καθώς οι τιμές του αργού μειώθηκαν και του χαλκού υποχώρησαν σε χαμηλό οκτώ εβδομάδων. Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν νωρίτερα η εταιρία αποθήκευσης προϊόντων πετρελαίου Vopak και διύλισης Neste. Η Goldman Sachs υποβάθμισε τη σύσταση και τις δύο μετοχές σε «sell».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.