Quantcast
Ευρώ: Προς το μεγαλύτερο σερί απωλειών στην ιστορία του - enikonomia.gr
share

Ευρώ: Προς το μεγαλύτερο σερί απωλειών στην ιστορία του

δημοσιεύτηκε:

Προς το μεγαλύτερο σερί απωλειών στην ιστορία του οδεύει σήμερα το ευρώ μετά τα στοιχήματα ότι η ΕΚΤ θα τελειώσει με την  άνοδο των επιτοκίων. Υπενθυμίζεται πως η  ΕΚΤ προχώρησε στην αύξηση των βασικών επιτοκίων της  κατά 25 μονάδες βάσης  και το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων διαμορφώθηκε στο 4% στέλνοντας  σήμα ότι  ενδέχεται να κλείνει ο ανοδικός κύκλος τους.

Μάλιστα το www.bnnbloomberg.ca  αναφέρει  πως το ευρώ υποχώρησε για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα και αυτή είναι μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί εδώ και  δύο δεκαετίες, δηλαδή από τότε που δημιουργήθηκε το νόμισμα.  Επίσης επισημαίνεται πως το ευρώ υποχώρησε κατά 5,6% έναντι του δολαρίου και τώρα διαπραγματεύεται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο.

Οι προβλέψεις για το ευρώ

Σημειώνεται δε πως τα hedge funds είναι αρνητικά προς το ευρώ από την αρχή του έτους.  Οι αναλυτές αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για το ευρώ  για το τέλος του έτους . Η  μέση πρόβλεψη για το νόμισμα είναι πως το ευρώ θα κλείσει στα 1,09  δολάρια  έναντι 1,12 δολάριο το 2023.  Υπενθυμίζεται πως  το ευρώ έχει υποχωρήσει μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα κατά 0,5%, στα 1,07 δολάρια.

Γιατί οι traders εγκαταλείπουν το ευρώ

Οι traders έχουν εγκαταλείψει τους τελευταίους 2 μήνες το ευρώ  λόγω των στοιχημάτων ότι η ΕΚΤ θα δυσκολευτεί να σφίξει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική και υπάρχουν  ενδείξεις πως θα επιδεινωθεί η οικονομία.  Η εκτίμηση αυτή έγινε όταν  η πρόεδρος της ΕΚΤ  Κριστίν Λαγκάρντ  προχώρησε στην δέκατη αύξηση των επιτοκίων.

«Η ΕΚΤ μόλις έδωσε στους “ταύρους” του δολαρίου έναν ακόμη λόγο για να αρχίσουν να σορτάρουν το ευρώ»  δήλωσε ο  επικεφαλής της G-10 FX options trading, Dipak Shah στη Nomura Holdings Inc και συμπλήρωσε «Θα περιμέναμε να δούμε το σορτάρισμα του ευρώ να αποκτά δυναμική, όχι μόνο έναντι του δολαρίου  αλλά και έναντι άλλων νομισμάτων» .

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.