Quantcast
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Αμετάβλητες οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Αμετάβλητες οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

δημοσιεύτηκε:

Αμετάβλητες ήταν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, με τα εταιρικά αποτελέσματα να αντισταθμίζουν τον αντίκτυπο από την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Στις 10:11 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν αμετάβλητος, ενώ ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 0,1% και ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,3%.

Οι ευρωπαϊκές χρηματοπιστωτικές μετοχές ήταν ένας από τους λίγους κλάδους που σημείωναν άνοδο αφού η γαλλική BNP Paribas ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, με τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 0,6%. Η Lloyds Banking σημείωσε άνοδο 2% αφού ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2018 κατέγραψαν άλμα 23%.

Σε θετικό έδαφος κινείτο ο δείκτης των μετοχών ταξιδίων και αναψυχής καθώς η μετοχή της Air France-KLM ενισχύθηκε κατά 7% ύστερα από την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο.

Ο κλάδος με τις χειρότερες επιδόσεις ήταν αυτός των πρώτων υλών, που σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 1,6%. Οι τιμές του χαλκού μειώθηκαν ύστερα από αναφορές ότι οι ΗΠΑ μπορεί να προτείνουν την επιβολή δασμών 25% σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισεκ. δολαρίων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.