Quantcast
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά κινήθηκαν στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης οι ευρωπαϊκές μετοχές ύστερα από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις εν μέσω ανησυχιών για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Ο δείκτης STOXX 600 κατέγραψε νωρίτερα άνοδο κατά 0,5%, ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα. Οι μετοχές υφίστανται πιέσεις καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είπε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν συζητήθηκε η παράταση του προγράμματος παροχής μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας, ενώ παράλληλα επικρατεί νευρικότητα για την ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων από την αμερικανική Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα.

Ενισχυμένες ήταν οι μετοχές πρώτων υλών, καταγράφοντας νωρίτερα κέρδη 2,8%, καθώς ωφελήθηκαν από την αύξηση των τιμών του χαλκού, που ενισχύθηκαν ύστερα από την ανακοίνωση θετικών οικονομικών στοιχείων από τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Άνοδο 5,6% σημείωσε νωρίτερα η ελβετική εταιρία παροχής επιχειρηματικής υποστήριξης μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της από την Credit Suisse σε “outperform”.

Στον αντίποδα, η γαλλική εταιρία προϊόντων πολυτελείας Hermes υποχώρησε κατά 7%, καθώς ανακοίνωσε ότι από τον επόμενο χρόνο δεν θα μπορεί να παράσχει πλέον προβλέψεις για τον ετήσιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεων λόγω του αβέβαιου περιβάλλοντος.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.