Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Με εβδομαδιαία κέρδη 0,7% έκλεισε ο Stoxx 600 - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Με εβδομαδιαία κέρδη 0,7% έκλεισε ο Stoxx 600

δημοσιεύτηκε:

Mε οριακές απώλειες 0,1% έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600, αλλά σημείωσε εβδομαδιαία κέρδη 0,7%.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,4%, αγνοώντας την ανατίμηση του ευρώ. Οι αυξανόμενες προοπτικές σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία βελτίωσαν το κλίμα στην αγορά.

Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να διεξάγουν διαπραγματεύσεις με άλλα κόμματα για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου.

Αν και τα εταιρικά νέα δεν ήταν πολλά, οι μετοχές επιχειρήσεων καταναλωτικών ειδών βρέθηκαν στο επίκεντρο μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι θα μειώσει τους δασμούς σε ορισμένα καταναλωτικά προϊόντα.

Η μετοχή της Danone αυξήθηκε 0,7% και της Diageo 0,3%. Θετικά κινήθηκαν και οι τραπεζικές μετοχές, σημειώνοντας άνοδο 0,5%.

Γενικότερα, οι επενδυτές εστιάζουν στη πιο φωτεινή εικόνα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία αναμένεται να στηρίξει τις μετοχές της περιοχής στο μέλλον.

Τα στοιχεία για τον δείκτη PMI της Ευρωζώνης έδειξαν ότι οι επιχειρήσεις είχαν μεγαλύτερη δυναμική τον Νοέμβριο, ενισχύοντας περαιτέρω το κλίμα, ενώ ο ρυθμός ανάπτυξης της Ευρωζώνης είναι ισχυρότερος από αυτό των άλλων μεγάλων οικονομιών.

Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία αυξήθηκε απρόσμενα τον Νοέμβριο σε επίπεδο – ρεκόρ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.