Quantcast
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση σημειώνουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση σημειώνουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

δημοσιεύτηκε:

Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα ύστερα από μια πτωτική συνεδρίαση στη Wall Street, με τα ισχυρά αποτελέσματα του ομίλου προϊόντων πολυτελείας LVMH να προσφέρουν στήριξη στις μετοχές σε όλο τον κλάδο καταναλωτικών αγαθών.

Ο δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση κατά 0,1% αλλά διατηρήθηκε κοντά στο υψηλό τριών μηνών, αφού ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI ανήλθε σε νέο υψηλό ρεκόρ στην αρχή της συνεδρίασης.

Ο ισπανικός IBEX κατέγραφε υποαπόδοση έναντι των άλλων ευρωπαϊκών δεικτών, σημειώνοντας πτώση κατά 0,5% καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην ομιλία του ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν στο τοπικό κοινοβούλιο στις 19.00 ώρα Ελλάδας.

Παρόλο που η ομιλία, η οποία οι επενδυτές φοβούνται ότι ίσως καταλήξει σε κήρυξη ανεξαρτησίας, θα εκφωνηθεί μετά το κλείσιμο της αγοράς, στην αγορά επικρατεί κλίμα νευρικότητας, πλήττοντας τις μετοχές των Caixabank και Banco Sabadell, των τραπεζών που είναι περισσότερο εκτεθειμένες στην Καταλονία, που σημείωσαν πτώση 0,7% με 1,1%.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου, με τα ισχυρά αποτελέσματα της LVMH να οδηγούν ανοδικά τις μετοχές στους κλάδους προϊόντων πολυτελείας και καταναλωτικών αγαθών. Η μετοχή της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρίας προϊόντων πολυτελείας σημείωσε άνοδο κατά 1,8% αφού τα έσοδά της ήταν καλύτερα των προβλέψεων το τρίτο τρίμηνο.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.