Quantcast
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στο... κόκκινο οι μετοχές - Φόβοι των επενδυτών για παγκόσμια ύφεση - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Στο… κόκκινο οι μετοχές – Φόβοι των επενδυτών για παγκόσμια ύφεση

δημοσιεύτηκε:

Προς τη χειρότερη εβδομάδα από την κρίση του 2008 οδεύουν οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η ταχεία εξάπλωση του κορονoϊού εκτός της Κίνας μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια ύφεση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε νωρίτερα πτώση 2,7%. Ο δείκτης κινείται αυτή τη στιγμή σε επίπεδα κατά 12,7% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά του επίπεδα.

Στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε 3,85%, το χρηματιστήριο στο Παρίσι σημείωσε πτώση 3,36% και ο δείκτης blue-chip του Λονδίνου 3,2%. Τα χρηματιστήρια στη Μαδρίτη και το Μιλάνο κατέγραψαν νωρίτερα απώλειες άνω του 3%.

Μεταξύ των κλαδικών δεικτών, τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραφαν οι εταιρίες εξόρυξης, ταξιδίων και αναψυχής καθώς και τεχνολογίας, σημειώνοντας πτώση άνω του 3%.

Η IAG, ιδιοκτήτρια της British Airways, κατέγραφε, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ τις μεγαλύτερες απώλειες στον STOXX 600 αφού ανακοίνωσε ότι ο κοροναϊός θα πλήξει τα κέρδη της φέτος και η ταχέως εξελισσόμενη φύση της επιδημίας σημαίνει ότι η εταιρία δεν μπορεί να εκτιμήσει πόσο θα είναι αυτό το πλήγμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.