Quantcast
Έξοδος στις αγορές με 5ετές ομόλογο - enikonomia.gr
share

Έξοδος στις αγορές με 5ετές ομόλογο

δημοσιεύτηκε:

Την έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Οικονομικών.

Η συγκυρία είναι ευνοϊκή καθώς η απόδοση του ελληνικού 10ετούς φτάνει στο 4,07%, στο πιο χαμηλό σημείο από τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ του 5ετούς, με ήπια ανοδική κίνηση (+0,07%), διαμορφώνεται στο 3,06%. Μισή μονάδα βάσης χαμηλότερα από το τελευταίο κλείσιμο η απόδοση του 7ετούς, που κυμαίνεται στο 3,75%.

Ανάδοχοι της έκδοσης ορίστηκαν οι BofA Merrill Lynch, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, Μorgan Stanley, και Societe Generale CIB.
Η έκδοση περιορισμένου ποσού 2-3 δισ. ευρώ θεωρείται εφικτή. Η συναλλαγή θα ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον, υπό τις συνθήκες της αγοράς, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου έναν χρόνο η Ελλάδα είχε δανειστεί από την αγορά περίπου 3 δισ. ευρώ με την έκδοση 7ετους ομολόγου, ενώ η νέα έκδοση ευνοείται και από το διεθνές περιβάλλον και συγκεκριμένα από το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει καταγραφεί στις πρόσφατες εκδόσεις ομολόγων άλλων χωρών. 

Ενδεικτικά η Ισπανία την προηγούμενη εβδομάδα στη δημοπρασία 10ετών ομολόγων κατόρθωσε να συγκεντρώσει προσφορές 46,5 δισ. ευρώ έναντι 10 δισ. ευρώ που επεδίωκε να αντλήσει από την αγορά.

Στην Ιρλανδία επίσης, οι προσφορές υπερκάλυψαν 4 φορές το δημοπρατούμενο ποσό των 4 δισ. ευρώ.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.