Quantcast
Ευρώ και πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούν μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι - enikonomia.gr
share

Ευρώ και πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούν μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι

δημοσιεύτηκε:

Το ευρώ διεύρυνε τις απώλειες του έναντι του δολαρίου, υποχωρώντας κάτω από το επίπεδο των 1,07 δολαρίων, ενώ πτώση σημειώνει και η  τιμή του πετρελαίου μπρεντ.

Η ισοτιμία του ευρώ υποχωρεί κατά 0,8% στα 1,0691 δολάρια. Η τιμή του μπρεντ σημειώνει απώλειες 0,27% στα 44,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού αυξάνεται 1,72% στα 41,49 δολάρια.

Οι τιμές του μπρεντ μειώθηκαν, καθώς οι ανησυχίες για την οικονομική επίπτωση από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και η υπερβάλλουσα προσφορά του αργού επηρέασαν το κλίμα, ενώ οι τιμές του αμερικανικού πετρελαίου αυξήθηκαν μαζί με την άνοδο των μετοχών.

Η Γαλλία άρχισε τη νύχτα αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο είχε αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι φόβοι, ωστόσο, ότι θα μπορούσε να απειληθεί η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου από τη γεωπολιτική ένταση αντισταθμίστηκαν από την προσδοκία ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι θα πιέσουν την οικονομική δραστηριότητα στο Παρίσι, εν μέρει λόγω της μείωσης της ταξιδιωτικής κίνησης.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.