Quantcast
Ευρώ: Υποχωρεί σε χαμηλά μήνα έναντι του δολαρίου λόγω Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Ευρώ: Υποχωρεί σε χαμηλά μήνα έναντι του δολαρίου λόγω Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων σχεδόν εβδομάδων, καθώς η Ελλάδα διαμήνυσε στους διεθνείς πιστωτές της ότι πρέπει να χαλαρώσουν τους όρους για να υπάρξει συμφωνία, μεταδίδει το Bloomberg.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,4% στα 1,0969 δολάρια, ενώ είχε φθάσει νωρίτερα έως τα 1,0959 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Απριλίου. 

Στην εξασθένηση του ευρώ συνέβαλε και η πολιτική αναστάτωση στην Ισπανία, καθώς το κυβερνών Λαικό Κόμμα του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι υπέστη το χειρότερο αποτέλεσμα 24ετίας στις δημοτικές εκλογές, με τα νεοπαγή κόμματα Podemos (που τάσσεται κατά της λιτότητας) και Ciudadanos (που προτείνει λύσεις με βάση την αγορά) να καταγράφουν κέρδη. 

Η απόδοση των ισπανικών 10ετών ομολόγων αυξήθηκε κατά 11 μονάδες βάσης  στο 1,89%.

Το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό 2,5 μηνών έναντι της βρετανικής στερλίνας, μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Νίκου Βούτση ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τις δόσεις της στο ΔΝΤ τον Ιούνιο, αν δεν υπάρξει συμφωνία. Το δολάριο διεύρυνε τα κέρδη του σήμερα, καθώς η επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι είναι ενδεδειγμένη η αύξηση των επιτοκίων φέτος. 

 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.