Quantcast
Ευρώ: Υποχώρησε κάτω από τα 1,05 δολάρια - enikonomia.gr
share

Ευρώ: Υποχώρησε κάτω από τα 1,05 δολάρια

δημοσιεύτηκε:

Το ευρώ υποχώρησε κάτω από τα 1,05 δολάρια, σε χαμηλό 12 ετών, συνεχίζοντας την καθοδική του κίνηση προς την απόλυτη ισοτιμία με το αμερικανικό νόμισμα.

Μετά από μία σύντομη άνοδο χθες, το κοινό νόμισμα σημείωσε πτώση 1,3% σήμερα στα 1,048 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2013.

Αναλυτές δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν κάποια νεότερα στοιχεία που ώθησαν προς τα κάτω το ευρώ, αλλά ότι τεχνικοί παράγοντες κυριάρχησαν στην αγορά. 

Το δολάριο αυξήθηκε, επίσης, έναντι μίας ευρύτερης ομάδας νομισμάτων αναδυόμενων αγορών, κερδίζοντας πάνω από 2% σε σχέση με την τουρκική λίρα και πάνω από 1,5% σε σχέση με το ραντ της Νότιας Αφρικής. 

Με την αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) να αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια φέτος, ενώ η ΕΚΤ μόλις ξεκίνησε την υλοποίηση του ποργράμματος μαζικών αγορών ομολόγων, η περαιτέρω πτώση του ευρώ είναι πιθανή για πολλούς αναλυτές. 

Η υποχώρηση του ευρώ σημειώθηκε παρά τις ενδείξεις ότι η μειώνεται η επίδραση στις αποδόσεις κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης από τις αγορές που κάνει η ΕΚΤ. Οι αποδόσεις αυξήθηκαν σήμερα ελαφρά από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδά τους. 

 

Πηγή: Wall Street Journal

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.