Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άλμα 2,5% - Πτώση 8,8% στο τρίτο τρίμηνο - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άλμα 2,5% – Πτώση 8,8% στο τρίτο τρίμηνο

δημοσιεύτηκε:

Άλμα έκαναν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας από τη μεγάλη χθεσινή πτώση, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν ότι οι επιδόσεις τους στο τελευταίο τρίμηνο – οι χειρότερες της τελευταίας 4ετίας – έχουν καταγράψει τις ανησυχίες για τις ασθενέστερες οικονομικές προοπτικές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 έκλεισε με κέρδη 2,5%, αλλά υποχώρησε 8,8% στο τρίτο τρίμηνο, που είναι η χειρότερη επίδοση από το 2011.

Η μετοχή της Glencore εκτοξεύθηκε σήμερα 14%, ωθώντας υψηλότερα τις εταιρείες πρώτων υλών, καθώς οι τιμές των μετάλλων αυξήθηκαν και οι επενδυτές δέχθηκαν τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας ότι μπορεί να αντέξει με τις σημερινές συνθήκες της αγοράς.

Η μετοχή της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot – Citroen αυξήθηκε 6,4%, καθώς η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα μειώσει στο μισό τη φορολογία συγκεκριμένων οχημάτων.

Άνοδο 2,7% σημείωσε και η μετοχή της Volkswagen, η οποία έχει χάσει πάνω από το ένα τρίτο της αξίας της μετά τη παραδοχή ότι είχε τοποθετήσει λογισμικό σε αυτοκίνητά της που παραποιούσαν τα αποτελέσματα ελέγχων εκπομπών ρύπων.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.