Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος 0,5% του Stoxx 600 μετά τις δηλώσεις Ντράγκι - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος 0,5% του Stoxx 600 μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

δημοσιεύτηκε:

Η εκ νέου διαβεβαίωση από τον Μάριο Ντράγκι ότι η ΕΚΤ είναι σε ετοιμότητα να λάβει νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας της Ευρωζώνης, βοήθησε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να συνεχίσουν το ράλι τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 αυξήθηκε 0,5%, ενώ ενδοσυνεδριακά είχε σημειώσει κέρδη έως 1,1%, μετά την ανακοίνωση στοιχείων που έδειξαν ότι ο αμερικανικός τομέας υπηρεσιών αναπτύχθηκε με ταχύτερο του προβλεπόμενου ρυθμού τον Οκτώβριο και τη δήλωση της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, ότι είναι πιθανή μία αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, αν τα οικονομικά στοιχεία το επιτρέψουν. Ο Stoxx 600 έχει αυξηθεί 12% από τις 29 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΚΤ θα επανεξετάσει τον βαθμό χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της τον Δεκέμβριο, δήλωσε χθες βράδυ ο Ντράγκι, ενισχύοντας το μήνυμα που είχε στείλει από τις 22 Οκτωβρίου.

Η μετοχή της Glencore οδήγησε τον δείκτη των εξορυκτικών εταιρειών να καταγράψει την καλύτερη επίδοση από τους κλαδικούς δείκτες του Stoxx 600, με τη μετοχή της εταιρείας να αυξάνεται 5,4% μετά την πώληση μεριδίου μελλοντικής παραγωγής της αργύρου.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.