Quantcast
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδος 0,9% μετά την πτώση του τελευταίου διημέρου - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδος 0,9% μετά την πτώση του τελευταίου διημέρου

δημοσιεύτηκε:

Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την πτώση που σημείωσαν στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, χάρη σε ένα ράλι που επεκτάθηκε σε όλη την αγορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε κέρδη 0,9%, αντιστρέφοντας τις απώλειες 0,2% που σημείωνε νωρίτερα στη συνεδρίαση. Με εξαίρεση τους κλάδους των αυτοκινητοβιομηχανιών και των βιομηχανιών ορυκτών, όλοι οι άλλοι επιμέρους δείκτες του Stoxx 600 σημείωσαν άνοδο.

Η μετοχή της Volkswagen έκλεισε με βουτιά 19%, οδηγώντας όλο τον κλάδο σε αρνητικό έδαφος, μετά την παραδοχή της εταιρείας ότι εξαπατούσε συστηματικά κατά τους ελέγχους των αμερικανικών Αρχών για τις εκπομπές ρύπων.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανακάμπτουν μετά την απόφαση της Fed την περασμένη Πέμπτη να μην αυξήσει τα επιτόκια, εγείροντας αμφιβολίες για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας. Τρεις αξιωματούχοι της Fed υποστήριξαν το Σαββατοκύριακο ότι εξακολουθεί να είναι δικαιολογημένη μία αύξηση των επιτοκίων φέτος.

Οι επενδυτές θα αποκτήσουν μία πιο καθαρή εικόνα τις επόμενες ημέρες, και όσοι εστιάζουν μακροπρόθεσμα μπορεί να βρουν αξίες στις ευρωπαϊκές μετοχές μετά τις πρόσφατες μειώσεις των τιμών τους, σύμφωνα με τον διαχειριστή κεφαλαίων Guillermo Hernandez Sampere.

«Βασικά, έχουμε αγοραστικές ευκαιρίες στην Ευρώπη», δήλωσε ο Sempere. Ο Stoxx 600 διαπραγματεύεται 15,5 φορές τα προβλεπόμενα κέρδη των εταιρειών του από 17,3 φορές τον Απρίλιο. Οι επενδυτές προσδοκούν, επίσης, ότι ο Μάριο Ντράγκι θα λάβει και άλλα μέτρα στήριξη σε αντίδραση στην απόφαση της Fed.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.