Quantcast
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδος για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδος για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις αποτιμήσεις και προσδοκούν ότι τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία θα ενθαρρύνουν τις κεντρικές τράπεζες να διατηρήσουν για μεγαλύτερο διάστημα χαλαρή τη νομισματική πολιτική τους.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με κέρδη 0,6% στο υψηλότερο επίπεδο δύο εβδομάδων και πλέον. Οι μετοχές της Total και της Royal Dutch Shell ώθησαν τον δείκτη ενεργειακών εταιρειών να καταγράψει την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 19 κλαδικών δεικτών του Stoxx 600, αυξανόμενος κατά 3,3% εν μέσω ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου.

Από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, η Renault σημείωσε κέρδη 5,8%, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι η εταιρεία εξετάζει σχέδια αναδιάρθρωσης της συμμαχίας της με τη Nissan Motor. Η μετοχή της Peugeot αυξήθηκε 3,9% και της Daimler 2,5%.

Οι επενδυτές προσδοκούν ότι τα πρόσφατα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία θα καθυστερήσουν το σφίξιμο της νομισματικής πολιτικής. Στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν μία απροσδόκητη μείωση των παραγγελιών στις γερμανικές βιομηχανίες, μετά τα χειρότερα του αναμενόμενου στοιχεία της Παρασκευής για τη μισθωτή απασχόληση στις ΗΠΑ. Οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων από τη Fed τον Οκτώβριο μειώθηκαν στο 8%, ενώ οι χρηματιστές προβλέπουν πιθανότητα 57% για την αύξησή τους τον Μάρτιο.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.