Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος σε υψηλό 7ετίας - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος σε υψηλό 7ετίας

δημοσιεύτηκε:

Τα διεθνή χρηματιστήρια κινήθηκαν ανοδικά σήμερα, μετά την επιβεβαίωση από την Ελλάδα ότι αποπλήρωσε τη δόση των 450 εκατ. ευρώ από το δάνειο του ΔΝΤ και τις ενισχυμένες προσδοκίες ότι η Fed δεν θα αυξήσει τα επιτόκια πριν από τα τέλη του έτους.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα 7ετίας, καθώς ο πανευρωπαικός δείκτης Eurofirst 300 αυξήθηκε κατά 1%. Οι δείκτες των μεγάλων χρηματιστηρίων – Λονδίνου, Φρανκφούρτης και Παρισιού – έκλεισαν με κέρδη μεγαλύτερα από 1%.

Οι μετοχές βρήκαν στήριξη και από τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και το εμπορικό ισοζύγιο της Γερμανίας, τα οποία έδειξαν βελτίωση της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας τον Φεβρουάριο. 

Οι δείκτες της Wall Street γύρισαν σε θετικό έδαφος μετά από την αρχική υποχώρησή τους, εν αναμονή των εταιρικών αποτελεσμάτων που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα. Το δολάριο ενισχύθηκε, συνεχίζοντας την ανάκαμψη μετά την πρόσφατη εξασθένησή του. 

Ο δείκτης S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,11%, όσο και ο Nasdaq, ενώ ο Dow Jones σημειώνει οριακά κέρδη 0,02%. 

Η ισοτιμία του ευρώ υποχώρησε στα 1,0658 δολάρια, ενώ οι τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν μετά τη μεγάλη χθεσινή πτώση τους κατά 6%

“Αν και ο κίνδυνος μίας εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ παραμένει υψηλός, οι ευρωπαϊκές μετοχές συνεχίζουν να στηρίζονται από τις εξαιρετικά χαμηλές αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης”, αναφέρει η Barclays σε σημείωμά της. 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.