Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άντεξαν στο μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άντεξαν στο μεγάλο τρομοκρατικό κτύπημα

δημοσιεύτηκε:

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έδειξαν αντοχές μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ και οι γαλλικές μετοχές περιόρισαν σε οριακά επίπεδα (-0,08%) τις απώλειες τους, ενώ αρχικά σημείωναν πτώση 1,2% και για λίγο είχαν καταγράψει αύξηση 0,3%. Ο γερμανικός δείκτης DAX και ο βρετανικός FTSE 100 αυξήθηκαν 0,5% και 0,46%, αντίστοιχα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με κέρδη 0,3%, αντιστρέφοντας τις απώλειες 0,8% που σημείωνε μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Οι μετοχές των ενεργειακών εταιρειών έκαναν ράλι, αντισταθμίζοντας τις μειώσεις των μετοχών ταξιδιωτικών εταιρειών.

«Αν και όλοι είναι προφανώς σε κακή διάθεση σήμερα, οι αντιδράσεις της αγοράς ήταν πολύ περιορισμένες», δήλωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της Saxo Bank, προσθέτοντας:

«Αλλά το πραγματικό ερώτημα για τους επενδυτές μετά από αυτά τα γεωπολιτικά σοκ είναι, αν αυτά θα έχουν κάποια σημαντική επίπτωση στις οικονομικές επιδόσεις μιας χώρας. Αν αυτό δεν συμβεί, τα διδάγματα της ιστορίας δείχνουν ότι επίπτωση τείνει να είναι πολύ βραχυπρόθεσμη».

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.