Quantcast
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εβδομαδιαία κέρδη 4,3% για τον Stoxx 600 - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εβδομαδιαία κέρδη 4,3% για τον Stoxx 600

δημοσιεύτηκε:

Με μεγάλα κέρδη έκλεισαν την εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα κέρδη των πετρελαϊκών μετοχών υπερκάλυψαν τη βουτιά των ελβετικών μετοχών. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 1,1% στις 352,4 μονάδες, ενώ στην αρχή της διαπραγμάτευσης είχε απώλειες έως και 0,9%. 

Ο δείκτης ενεργειακών μετοχών κατέγραψε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 19 κλαδικών δεικτών του Stoxx 600, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν. 

Οι μετοχές της Total και του BG Group αυξήθηκαν πάνω από 3%, ενώ της BP αυξήθηκε 5,3% μετά μία απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που μείωσε το ανώτατο πρόστιμο που αντιμετωπίζει η εταιρεία για τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό το 2010. 

Ο δείκτης του ελβετικού χρηματιστηρίου μειώθηκε 6%, μετά τη χθεσινή μεγαλύτερη μείωση του από το 1989, καθώς το φράγκο εκτοξεύθηκε μετά τις αποφάσεις της SNB. 

Ο Stoxx 600 κατέγραψε κέρδη 4,3% αυτή την εβδομάδα, που είναι η μεγαλύτερη από τον Δεκέμβριο του 2011, ενώ είναι 0,4% χαμηλότερα από τον υψηλό που σημείωσε στις 5 Δεκεμβρίου. 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.