Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ιδανική για τους επενδυτές η χλιαρή ανάκαμψη της Ευρωζώνης - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ιδανική για τους επενδυτές η χλιαρή ανάκαμψη της Ευρωζώνης

δημοσιεύτηκε:

Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η προοπτική αύξησης του προγράμματος αγορών ομολόγων της ΕΚΤ διατηρεί το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 1,1%. Μεγαλύτερη άνοδο 1,3% σημείωσε ο γερμανικός δείκτης DAX, ενώ ο γαλλικός CAC αυξήθηκε 0,9%.

Ο δείκτης ενεργειακών εταιρειών σημείωσε τα υψηλότερα κέρδη, πάνω από 2,2%, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 1 δολάριο το βαρέλι. 

Το 25% των εταιρειών του Stoxx Europe 600 έχουν ανακοινώσει έως τώρα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και το 59% από αυτά ήταν καλύτερα των προσδοκιών. 

Η χλιαρή ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης είναι ιδανική για τους επενδυτές των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίοι από τη μία πλευρά βλέπουν να αυξάνονται τα κέρδη των εταιρειών και από την άλλη την ΕΚΤ να εξετάζει και νέα μέτρα νομισματικής στήριξης.

Η Ευρωζώνη συνέχισε να ανακάμπτει, παρά την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας που προκάλεσε το καλοκαίρι φόβους για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας. Ωστόσο, η ανάκαμψη είναι αργή και για τον λόγο αυτό η ΕΚΤ μελετά την αύξηση του QE και τη μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων από το -0,20% που είναι σήμερα.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.