Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κινούνται πτωτικά μετά τα απογοητευτικά στοιχεία της Κίνας - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κινούνται πτωτικά μετά τα απογοητευτικά στοιχεία της Κίνας

δημοσιεύτηκε:

Απώλειες σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας, που ανακοινώθηκαν σήμερα, υποδηλώνουν μεγαλύτερη εξασθένηση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου. Τα κέρδη των εταιρειών εξόρυξης περιόρισαν την πτώση των αγορών.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρούσε 0,7% μισή ώρα πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης. Ο δείκτης είχε αντιστρέψει για λίγο απώλειες 1,1% που σημείωνε ενδοσυνεδριακά, αλλά στη συνέχεια πέρασε και πάλι σε αρνητικό έδαφος.
Οι μετοχές υποχωρούν αυτή την εβδομάδα, μετά την άνοδο τους σε υψηλό ενός μήνα την Παρασκευή, καθώς τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία της Κίνας αναζωπύρωσαν τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη.
Ο ετήσιος πληθωρισμός της Κίνας μειώθηκε στο 1,6% τον Σεπτέμβριο από 2% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν για 430 συνεχόμενο μήνα και μάλιστα με ποσοστό – ρεκόρ.
Οι παραγωγοί πρώτων υλών ανέκαμψαν από μία διήμερη πτώση, ακολουθώντας την άνοδο της τιμής του χαλκού, εν μέσω εξασθένησης του δολαρίου. Οι μετοχές της Glencore και της Antofagasta αυξήθηκαν πάνω από 2,7%.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.