Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κλείσιμο με άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κλείσιμο με άνοδο για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα

δημοσιεύτηκε:

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, φθάνοντας σε νέα υψηλά επίπεδα 7ετίας, εν μέσω των προσδοκιών ότι η ΕΚΤ θα ανακοινώσει την Πέμπτη ένα πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε κέρδη 0,8% στις 355,96 μονάδες, ενώ είχε σημειώσει ενδοσυνεδριακά και κέρδη 1,2%. Οι τράπεζες και οι μεταλλευτικές εταιρείες κατέγραψαν τα μεγαλύτερα κέρδη από τους 19 κλαδικούς δείκτες. Ο Stoxx 600 έχει σημειώσει συνολικά άνοδο 4,8% από την περασμένη Πέμπτη, όταν η ελβετική κεντρική τράπεζα κατάργησε αιφνιδιαστικά την ελάχιστη ισοτιμία του φράγκου με το ευρώ, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αγορών κρατικών ομολόγων. 

Ο γερμανικός δείκτης DAX  έκλεισε σε επίπεδο ρεκόρ, μετά την ανακοίνωση από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Έρευνας (ZEW) ότι ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 11 μηνών. 

Ο ισπανικός και ο ιταλικός χρηματιστηριακός δείκτης αυξήθηκαν πάνω από 0,9%, ενώ ο πορτογαλικός έχασε τα κέρδη του και έκλεισε μεα απώλειες 0,2%. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.