Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Με πτώση 1% έκλεισε ο Stoxx Europe 600 - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Με πτώση 1% έκλεισε ο Stoxx Europe 600

δημοσιεύτηκε:

Με σημαντική πτώση έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ακόμη μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει η Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για την πτώση των τιμών πετρελαίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 μειώθηκε 1,01%. Απώλειες 1,21% για τον γερμανικό DAX και 1,12% για τον γαλλικό CAC 40. Στις ΗΠΑ, ο Dow Jones υποχωρούσε πριν λίγο 1,49% και ο S&P 500 κατά 1,22%. Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI μειώθηκε 0,74%.

Οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί μετά την ευφορία που ακολούθησε την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed προχθές. Οι μετοχές επλήγησαν από την κόπωση μετά την άνοδο των αγορών εν όψει της απόφασης της Fed, ενώ η τιμή του πετρελαίου επηρέασε το επενδυτικό κλίμα, εν μέσω ανησυχιών για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας και την αυξανόμενη υπερβάλλουσα προσφορά του.

Η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου ανέκαμψε, αφού είχε υποχωρήσει κάτω από τα 35 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του μπρεντ αυξανόταν 0,86 σεντς στα 37,38 δολάρια, ενώ του αμερικανικού αργού σημείωνε κέρδη 1% στα 35.30 δολάρια.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.