Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μεγάλη άνοδος εν μέσω προσδοκιών για νέα μέτρα της ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μεγάλη άνοδος εν μέσω προσδοκιών για νέα μέτρα της ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Μεγάλη άνοδο σημείωσαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα μέτρα στήριξης από την ΕΚΤ μετά και τα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Παρίσι.

Ανοδικά κινούνται και οι δείκτες της Wall Street, με τη συμβολή των καλών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν η Wal – Mart Stores και η Home Depot.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 2,5%.

«Οι τελευταίες εξελίξεις μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι θα ενισχύσουν την πολιτική στήριξη στην ανάληψη δράσης από την ΕΚΤ στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στις 3 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας για μετοχές της Julius Baer στην Ελβετία.

Ο ίδιος θεωρεί θετική την προοπτική για τις μετοχές και στοιχηματίζει στην αύξηση των ευρωπαϊκών μετοχών, περιλαμβανομένων των γαλλικών.

Η προσδοκία πιο χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ ενίσχυσε την αισιοδοξία των επενδυτών και για τις αμερικανικές μετοχές, δήλωναν χρηματιστές. Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,5%, όσο και ο Nasdaq, ενώ ο S&P 500 αυξάνεται 0,4%. Χθες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,5%.

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Wal – Mart Stores και της Home Depot δεν απογοήτευσαν τους επενδυτές, όπως άλλες εταιρείες λιανικών πωλήσεων τις τελευταίες ημέρες.

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Πέτερ Πρετ, δήλωσε ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι αύξησαν πιθανόν τους καθοδικούς κινδύνους για την οικονομία της Ευρωζώνης, ενισχύοντας τα επιχειρήματα για επιπλέον μέτρα στήριξης.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.