Quantcast
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μεγάλη πτώση μετά τη νέα ενίσχυση του ευρώ - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Μεγάλη πτώση μετά τη νέα ενίσχυση του ευρώ

δημοσιεύτηκε:

Τη μεγαλύτερη φετινή πτώση κατέγραψαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις εξαγωγικές εταιρείες να διευρύνουν τις απώλειες μετά το ράλι που έκανε το ευρώ.

Ο γερμανικός DAX βούλιαξε 3,2%, που είναι επίσης η μεγαλύτερη πτώση το 2015.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 μειώθηκε 2,2% στις 397,3 μονάδες στο κλείσιμο της συνεδρίασης, μειώνοντας τα κέρδη του από την αρχή του 2015 – που εν πολλοίς οφείλονται στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ – στο 16%.

Το ευρώ εκτινάχθηκε πάνω από τα 1,11 δολάρια στη διάρκεια της συνεδρίασης (πριν από λίγο κινείτο στα 1,1080) μετά την απογοήτευση από την αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ κατά μόλις 0,2% (σε ετήσια βάση) στο πρώτο τρίμηνο του 2015.

Οι μετοχές της Continental και τη Volkswagen μειώθηκαν πάνω από 4%, ωθώντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες να σημειώσουν τη μεγαλύτερη πτώση από όλους τους κλάδους. Ο γερμανικός.

«Οι ευρωπαϊκές αγορές αυξήθηκαν μάλλον πολύ στο πρώτο τρίμηνο, με την ελπίδα ότι θα είναι καλά τα εταιρικά κέρδη», δήλωσε στέλεχος χρηματοπιστωτικής εταιρείας στη Γενεύη, προσθέτοντας: «Τώρα που είμαστε στην περίοδο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, δεν θα αποτελέσει έκπληξη ότι η αγορά θα δείξει μεγαλύτερη μεταβλητότητα. Ένα πράγμα που μπορεί να αποτρέψει την άνοδο της αγοράς είναι η πρόσφατη ενίσχυση του ευρώ».

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.