Quantcast
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πρώτη μηνιαία μείωση φέτος - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πρώτη μηνιαία μείωση φέτος

δημοσιεύτηκε:

Την πρώτη μηνιαία μείωση το 2015 κατέγραψαν τον Απρίλιο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία υποχώρησαν σήμερα για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθώς η Fed άφησε ανοικτή την προοπτική να αυξήσει τα επιτόκια παρά την εξασθένηση της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 μειώθηκε 0,4% στο κλείσιμο της συνεδρίασης, ενώ νωρίτερα σημείωνε απώλειες έως και 1%. Οι μετοχές κατέγραψαν μία σύντομη άνοδο κατά 0,2% μετά την ανακοίνωση ότι οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ μειώθηκαν σε χαμηλό 15 ετών.

Η πτώση του δείκτη τον Απρίλιο ανήλθε σε 0,4%, καθώς κάποιες εταιρείες ανακοίνωσαν απογοητευτικά κέρδη και οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα έφθασαν σε αδιέξοδο.

«Ένα μείγμα ασθενέστερης ανάπτυξης στις ΗΠΑ, η αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed, οι χωρίς τέλος ανησυχίες για την Ελλάδα και κάποια απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα προκάλεσαν τις πωλήσεις μετοχών.

Ας περιμένουμε να δούμε πόσο θα διαρκέσουν και τι βάθος θα έχουν, αλλά τις χρειάζεται η αγορά. Πολλοί επενδυτές θα χρησιμοποιήσουν τα χαμηλότερα επίπεδα για να μπουν και πάλι στην αγορά», δήλωσε διαχειριστής κεφαλαίων γερμανικής εταιρείας.

Οι αξιωματούχοι της Fed διατήρησαν την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, υποβαθμίζοντας τη σημασία της οικονομικής επιβράδυνσης. Η κεντρική τράπεζα επανέλαβε την άποψη της ότι η ανάπτυξη θα ενισχυθεί με έναν «μέτριο ρυθμό», διαλύοντας τη φημολογία ότι μπορεί να καθυστερήσει την αύξηση των επιτοκίων έως το 2016.

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.