Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση 1,5% λόγω ανησυχιών για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση 1,5% λόγω ανησυχιών για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Η πτώση κατά 3,9% των ελληνικών μετοχών οδήγησε τα ευρωπαικά χρηματιστήρια στο χαμηλότερο επίπεδο δύο μηνών, λόγω των ανησυχιών ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της δεν θα καταλήξουν σε μία έγκαιρη συμφωνία, ώστε να αποτραπεί μία χρεοκοπία της χώρας, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο πανευρωπαικός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 1,5% στις 391.01 μονάδες, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης αυξανόταν έως 1,1% λόγω καλύτερων των αναμενόμενων εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Τα ευρωπαικά χρηματιστήρια διεύρυναν τις απώλειες μετά τη δήλωση Έλληνα αξιωματούχου ότι δεν θα είναι δυνατή μία συμφωνία έως ότου οι διεθνείς πιστωτές της χώρας συμφωνήσουν όσον αφορά τα αιτήματά τους. 

“Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι στο βάθος. Οριασμένα από τα αποτελέσματα είναι υποστηρικτικά, αλλά αυτά είναι βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα που μπορεί να ξεθωριάσουν πολύ γρήγορα”, δήλωσε οικονομολόγος της Commerzbank.  

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 αντέστρεψε τα προηγούμενα κέρδη της τάξης του 1% και έκλεισε με απώλειες 0,8%. Ο γερμανικός DAX έκλεισε με πτώση 2,5% στο χαμηλότερο επίπεδο 2μήνου και ο ελβετικός δείκτης υποχώρησε 0,8%.

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.