Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση πάνω από 1% από τις τεχνολογικές μετοχές - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση πάνω από 1% από τις τεχνολογικές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Με σημαντική πτώση έκλεισαν τα ευρωπαικά χρηματιστήρια, με τους δείκτες τους να υποχωρούν περαιτέρω από το υψηλό 7,5 ετών της περασμένης εβδομάδας, υπό την επίδραση των μαζικών πωλήσεων τεχνολογικών μετοχών στην Wall Street. 

Ο πανευρωπαικός δείκτης μετοχών FTSEurofirst 300 υποχώρησε 1,1% στις 1.586,96 μονάδες, χαμηλότερα από το υψηλό 7,5 ετών της περασμένης εβδομάδας.Ο δείκτης έχει αυξηθεί 16% φέτος, βοηθούμενος από την απόφαση της ΕΚΤ να αγοράζει κρατικά ομόλογα για να αυξήσει τη ρευστότητα στις αγορές και να τονώσει την ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης. 

Σε αρνητικό έδαφος παρέμειναν και οι μετοχές των εταιρειών τροφίμων, παρά το σχέδιο της Heinz να εξαγοράσει πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Kraft Foods. Ο δείκτης τεχνολογικών μετοχών του Stoxx Europe 600 μειώθηκε 2,9%, με τους επενδυτές να αναφέρουν ανησυχίες σχετικά με τις πωλήσεις υπολογιστών. 

Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε, επίσης, κατά 1,2% στις 11.865,32 μονάδες, παρά την αύξηση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος Ifo τον Μάρτιο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα. 

 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.