Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση πάνω από 2% λόγω Κίνας, Glencore και Volkswagen - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Πτώση πάνω από 2% λόγω Κίνας, Glencore και Volkswagen

δημοσιεύτηκε:

Η αισιοδοξία πίσω από το ράλι, που έκαναν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, δεν κράτησε περισσότερο από μία ημέρα.

Σήμερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε μα απώλειες 2,2%, καθώς αναδύθηκαν και πάλι οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη μετά την πτώση των κερδών των κινεζικών βιομηχανιών με τον υψηλότερο ρυθμό 4ετίας. Οι τιμές παραγωγού μειώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδά τους από το 2009.

Στην Ισπανία, όπου το χρηματιστήριο εισήλθε σε bear market την περασμένη εβδομάδα, ο δείκτης IBEX 35 μειώθηκε 1,2% μετά την άνοδο κατά 0,8% που σημείωνε αρχικά. Οι Καταλανοί ψηφοφόροι απέρριψαν με μικρή διαφορά το σχέδιο του Προέδρου της Περιφέρειας για τη δημιουργία ενός αυτόνομου κράτους.

Σχεδόν 550 μετοχές του Stoxx 600 υποχωρούσαν λίγο πριν το κλείσιμο των αγορών. Η μετοχή της Glencore μειώθηκε έως 31%, καθώς η εταιρεία Investec προειδοποίησε ότι η αξία της θα είναι μικρή, εφόσον συνεχισθούν οι χαμηλές τιμές των πρώτων υλών. Η μετοχή της Volkswagen μειώθηκε κατά 7,6% και της Porsche κατά 7%.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.