Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ράλι 3% μετά τις δηλώσεις Ντράγκι - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ράλι 3% μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

δημοσιεύτηκε:

Εκρηκτική ήταν σήμερα η άνοδος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τα οποία κάλυψαν τις ζημιές που είχαν από την αρχή του 2015, εν μέσω της αισιοδοξίας των επενδυτών ότι οι κεντρικές τράπεζες στην Ευρώπη και την Αμερική θα στηρίξουν τις οικονομίες τους. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε στο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης άνοδο 2,8% μετά τη δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ότι τα μέτρα της κεντρικής τράπεζας μπορεί να περιλαμβάνουν τις αγορές κρατικών ομολόγων. 

Σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι παραγγελίες για τις γερμανικές βιομηχανίες μειώθηκαν τον Νοέμβριο περισσότερο του αναμενόμενου, εντείνοντας (μετά και τα χθεσινά στοιχεία για αρνητικό πληθωρισμό στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο) τη φημολογία ότι η ΕΚΤ θα αρχίσει την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης στην επόμενη συνεδρίασή της στις 22 Ιανουαρίου

Ο γερμανικός δείκτης DAX και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσαν κέρδη 3,4% και 3,6%, αντίστοιχα, ενώ άνοδο 2,3% σημείωσε ο βρετανικός δείκτης FTSE 100.

Ο πορτογαλικός δείκτης PSI 20 εκτινάχθηκε 3% και ο ιταλικός FTSE MIB 3,7%. Μικρότερα κέρδη (2,3%) σημείωσε ο ισπανικός δείκτης IBEX 35, ενώ ο ελληνικός δείκτης μειώθηκε 2,1% στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τον Νοέμβριο του 2012. 

 

Πηγή: Bloomberg

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.