Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Το ράλι τους ανακόπηκε εν όψει της συνεδρίασης της Fed - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Το ράλι τους ανακόπηκε εν όψει της συνεδρίασης της Fed

δημοσιεύτηκε:

Το ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ανακόπηκε σήμερα, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις συνέπειες από τα μέτρα νομισματικής στήριξης των κεντρικών τραπεζών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 0,4%, μετά από το άλμα που έκανε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Οι εταιρείες ενέργειας και πρώτων υλών καθοδήγησαν την πτώση στις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης, αντιστρέφοντας τα κέρδη που σημείωναν προηγουμένως.

Ο Stoxx 600 σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο τις δύο τελευταίες ημέρες της περασμένης εβδομάδας, καθώς ο Μάριο Ντράγκι υπαινίχθηκε ότι η ΕΚΤ μπορεί να αυξήσει τα μέτρα στήριξης και η κρατική τράπεζα της Κίνας μείωσε το βασικό επιτόκιο των δανείων της.

Μετά το μεγάλο ράλι της περασμένης εβδομάδας, η αγορά παίρνει ανάσα και αξιολογεί τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής μετά τις δηλώσεις του Ντράγκι και τη νέα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής στην Κίνα», δήλωσε αναλυτής σε τράπεζα στη Ζυρίχη, προσθέτοντας:

«Οι κεντρικές τράπεζες θα είναι ξανά στο επίκεντρο με τη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα. Δεν αναμένω σημαντικές τοποθετήσεις πριν από αυτή».

 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.