Quantcast
Fed: Ανησυχία για τις επιπτώσεις μίας βιαστικής αύξησης των επιτοκίων - enikonomia.gr
share

Fed: Ανησυχία για τις επιπτώσεις μίας βιαστικής αύξησης των επιτοκίων

δημοσιεύτηκε:

Οι υπεύθυνοι για τη νομισματική πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) εξέφρασαν ανησυχία τον περασμένο μήνα ότι ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων πολύ σύντομα θα επιβράδυνε την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας. 

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed στις 27-28 Ιανουαρίου, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, δείχνουν ότι οι αξιωματούχοι της προσπαθούν να εναρμονίσουν μία στερεή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, με την αδυναμία στις διεθνείς αγορές και ότι ανησυχούν για τη μείωση των πληθωριστικών προσδοκιών στις ΗΠΑ. 

Οι αξιωματούχοι της Fed σημείωσαν επίσης πώς η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας και η ένταση στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία αποτελούν καθοδικούς κινδύνους για τις προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας. 

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έχουν αυξηθεί, κάτι που δείχνει ότι οι επενδυτές αισθάνονται πιο άνετα με την προσδοκία αύξησης των επιτοκίων τον Ιούνιο από τη Fed, στη βάση μίας ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης και απασχόλησης. 

 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.