Quantcast
Fed: Ανησυχία για τον χαμηλό πληθωρισμό στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου - enikonomia.gr
share

Fed: Ανησυχία για τον χαμηλό πληθωρισμό στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου

δημοσιεύτηκε:

Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) αύξησαν τον Δεκέμβριο τα επιτόκια για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια που ήταν σε μηδενικά επίπεδα, αλλά εξέφρασαν ταυτόχρονα φόβους, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης που εκδόθηκαν πριν από λίγο.

Αν και η απόφαση για την αύξηση των επιτοκίων ήταν ομόφωνη, ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed εξέφρασαν ανησυχία για τον επίμονα πολύ χαμηλό πληθωρισμό και τις αρνητικές επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία από το ισχυρό δολάριο και τον χαμηλό ρυθμό ανάπτυξης στο εξωτερικό.

«Λόγω των σημαντικών ανησυχιών τους για τον ακόμη πολύ χαμηλό πληθωρισμό και την αβεβαιότητα και τους κινδύνους που υπάρχουν για τις προοπτικές του, οι αξιωματούχοι συμφώνησαν να δηλώσουν ότι η Fed θα εξετάζει προσεκτικά την τρέχουσα και την αναμενόμενη πρόοδο προς τον στόχο του πληθωρισμού της (σ.σ.: 2%)», αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Ορισμένοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι επιθυμούν να επιβεβαιωθεί ότι ο πληθωρισμός αυξάνεται πράγματι, με το βλέμμα στραμμένο σε νέες αυξήσεις επιτοκίων το 2016, αναφέρεται. Ορισμένοι, μάλιστα, είπαν ότι ήταν «μικρή η διαφορά» στην απόφασή τους για αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.