Quantcast
Fed: Άνοιξε τον δρόμο για αύξηση των επιτοκίων από τον Ιούνιο - enikonomia.gr
share

Fed: Άνοιξε τον δρόμο για αύξηση των επιτοκίων από τον Ιούνιο

δημοσιεύτηκε:

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) διέγραψε σήμερα τη φράση ότι “δεν θα βιασθεί” να ανεβάσει τα επιτόκια από το ανακοινωθέν της, ανοίγοντας τον δρόμο για την αύξησή τους από τον Ιούνιο. 

“Μία αύξηση όσον αφορά τον στόχο για το βασικό επιτόκιο παραμένει απίθανη στη σύνοδο του Απριλίου”, αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (Federal Open Market Committee, FOMC).

Οι αξιωματούχοι της Fed περιόρισαν τη μέση εκτίμηση για το προεξοφλητικό επιτόκιο στο τέλος του 2015 στο 0,625% έναντι 1,125% που ήταν η πρόβλεψη τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι “αυτή η αλλαγή όσον αφορά την πρόβλεψη δεν υποδηλώνει ότι η Επιτροπή έχει αποφασίσει για τον χρόνο της πρώτης αύξησης” του επιτοκίου. 

Η FOMC δήλωσε ότι θα είναι σκόπιμο να “σφίξει” την πολιτική της, όταν θα έχει δει περαιτέρω βελτίωση στην αγορά εργασίας και έχει την εύλογη πεποίθηση ότι ο πληθωρισμός θα επανέλθει στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα. 

Οι μετοχές αυξήθηκαν, αντιστρέφοντας την προηγούμενη πτώση, μετά την ανακοίνωση της FOMC. Ο δείκτης S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,6%. 

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.