Quantcast
Fed: Δεν θα βιασθεί να αυξήσει τα επιτόκια - enikonomia.gr
share

Fed: Δεν θα βιασθεί να αυξήσει τα επιτόκια

δημοσιεύτηκε:

H αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) επανέλαβε σήμερα ότι “δεν θα βιασθεί” να αποφασίσει για το πότε θα αυξήσει τα επιτόκια και δήλωσε ότι η αμερiκανική οικονομία είναι σε τροχιά, παρά την αναταραχή σε άλλες αγορές του κόσμου. 

Ολοκληρώνοντας την πρώτη συνεδρίαση του 2015 για τη νομισματική πολιτική, αξιωματούχοι της Fed ξεπέρασαν τα επείγοντα μέτρα που έλαβαν άλλες κεντρικές τράπεζες αυτόν τον μήνα για να στηρίξουν τις αγκομαχούσες οικονομίες τους, βλέποντας ότι συνεχίζεται  η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

“Η Επιτροπή θεωρεί ότι μπορεί να περιμένει πριν αρχίσει να ομαλοποιεί τη στάση της νομισματικής πολιτικής”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Fed.

“The committee judges that it can be patient in beginning to normalize the stance of monetary policy,” the Fed’s policy statement said.

H Fed ανγνώρισε ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε περαιτέρω κάτω από τον μακροπρόθεσμό στόχο. Ωστόσο, η φρασεολογία της ανακοίνωσης της Fed ήταν συνολικά αισιόδοξη, διατηρώντας την προοπτική αύξησης των επιτοκίων μέσα στο 2015. 

Ορισμένοι αξιωματούχοι της Fed και οικονομολόγοι υπενόησαν ότι μία αύξηση των επιτοκίων, που θα είναι η πρώτη μετά από μία δεκαετία, είναι πιθανότερο να πραγματοποιηθεί μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.

 

Πηγή: Reuters

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.