Quantcast
Fed: Δεν απέκλεισε αύξηση επιτοκίων τον Μάρτιο - enikonomia.gr
share

Fed: Δεν απέκλεισε αύξηση επιτοκίων τον Μάρτιο

δημοσιεύτηκε:

H αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) διατήρησε σήμερα αμετάβλητα τα επιτόκια και τόνισε ότι «παρακολουθεί στενά» τις παγκόσμιες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις, διατηρώντας μία κατά τα άλλα αισιόδοξη προοπτική για την αμερικανική οικονομία.

Η απόφαση της Fed ήταν ευρύτερα αναμενόμενη μετά τη βουτιά επί ένα σχεδόν μήνα των χρηματιστηρίων στις ΗΠΑ και διεθνώς που αύξησε τις ανησυχίες ότι μία απότομη επιβράδυνση μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

«Η Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις παγκόσμιες οικονομικές και χρηματοπιστωτικές εξελίξεις και εκτιμά τις συνέπειές τους για την αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό», δήλωσε η Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς της Fed με μία ανακοίνωση που μειώνει τις πιθανότητας μίας αύξησης των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Η Fed εξάλειψε μία προηγούμενη αναφορά της ότι είναι ισορροπημένοι οι κίνδυνοι για τις προοπτικές της οικονομίας, καθώς αξιολογεί πώς η παγκόσμια οικονομία και οι αγορές μπορεί να τις επηρεάσουν.

Οι αξιωματούχοι της Fed δεν έδωσαν νέες προβλέψεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής, αλλά είπαν ότι αναμένουν πως η αγορά εργασίας θα συνεχίσει να ενισχύεται και η οικονομία να αναπτύσσεται, ακόμη και «με σταδιακές προσαρμογές στη στάση της νομισματικής πολιτικής».

Η Fed αύξησε τον περασμένο μήνα το βασικό επιτόκιό της κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας στο 0,50%, ενώ σημείωσε ότι μία σειρά από πρόσφατους δείκτες της αγοράς εργασίας δείχνουν σε περαιτέρω ενίσχυσή της.

  

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.