Quantcast
Fed: Ήταν κοντά στην αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο - Τι δείχνουν τα πρακτικά - enikonomia.gr
share

Fed: Ήταν κοντά στην αύξηση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο – Τι δείχνουν τα πρακτικά

δημοσιεύτηκε:

Η Fed θεωρούσε τον Σεπτέμβριο ότι η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας ήταν κοντά στο να δικαιολογήσει μία αύξηση των επιτοκίων , αλλά οι αξιωματούχοι της αποφάσισαν πως θα ήταν συνετό να περιμένουν για ενδείξεις ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας δεν θα έβγαζε την Αμερική από την πορεία της.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed στις 16-17 Σεπτεμβρίου, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, δείχνουν ότι η Επιτροπή της Fed που καθορίζει τη νομισματική πολιτική της επηρεάσθηκε από την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά δεν θεώρησε ότι είχε «μεταβάλει ουσιαστικά» τις προοπτικές της οικονομίας.

«Παρά ταύτα, εν μέρει λόγω των κινδύνων για τις προοπτικές της οικονομικής δραστηριότητας και του πληθωρισμού, η Επιτροπή αποφάσισε ότι ήταν φρόνιμο να περιμένει και άλλα στοιχεία», αναφέρεται στα πρακτικά.

Η Fed εξέπληξε μεγάλο μέρος της Wall Street με την απόφαση της να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Ορισμένοι αξιωματούχοι της δήλωσαν έκτοτε ότι η απόφαση ήταν οριακή και τα πρακτικά δείχνουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς εξακολουθούσαν να πιστεύουν ότι θα ήταν σκόπιμη η αύξηση των επιτοκίων «έως το τέλος του έτους».

 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.