Quantcast
Fed: Πιο κοντά στην αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο - enikonomia.gr
share

Fed: Πιο κοντά στην αύξηση των επιτοκίων τον Ιούλιο

δημοσιεύτηκε:

Η βελτίωση της αμερικανικής αγοράς εργασίας ώθησε τη Fed πιο κοντά στην αύξηση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Ιουλίου, αλλά οι αρμόδιοι για την πολιτική της κεντρικής τράπεζας συνέχισαν να ανησυχούν ότι ο χαμηλός πληθωρισμός και η ασθενής παγκόσμια οικονομία αποτελούν πολύ μεγάλο κίνδυνο για την «αύξηση» των επιτοκίων.

Αυτό προκύπτει από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed τον περασμένο μήνα, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Μόνο ένας από τους υπεύθυνους για τη λήψη των αποφάσεων ήταν έτοιμος να ψηφίσει υπέρ της αύξησης των επιτοκίων στη συνεδρίαση της 28/29ης Ιουλίου, ενώ ορισμένοι άλλοι «θεωρούσαν ότι υπήρχαν ή ότι σύντομα θα υπήρχαν οι οικονομικές συνθήκες για να αρχίσει η αύξηση των επιτοκίων», σύμφωνα με τα πρακτικά.

Το κλίμα αυτό, σε συνδυασμό με μία ευρύτερη αναγνώριση μεταξύ «πολλών μελών» ότι η πλήρης απασχόληση είναι κοντά, οδήγησε την επιτροπή της Fed που καθορίζει τη νομισματική πολιτική να δηλώσει στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίασή της ότι χρειάζεται μόνο να δει «κάποιες» περαιτέρω βελτιώσεις στις αγορές εργασίας πριν να αυξήσει τα επιτόκια.

Το κλίμα αυτό, ωστόσο, αντισταθμίστηκε από την προφανώς ευρύτερη ανησυχία για τον χαμηλό πληθωρισμό και γιατί μετά από μία ανάκαμψη 6,5 ετών δεν είναι η Fed πιο κοντά στον στόχο της για πληθωρισμό 2%.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.