Quantcast
Fed: Σταδιακά η περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων - enikonomia.gr
share

Fed: Σταδιακά η περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων

δημοσιεύτηκε:

H αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) αναμένει ότι θα προχωρήσει σταδιακά σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, ο χρόνος και το ύψος των οποίων θα εξαρτηθούν από τις εκάστοτε υφιστάμενες και αναμενόμενες οικονομικές συνθήκες.

Στην ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Η αξιολόγηση αυτή θα λαμβάνει υπόψη ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών, μεταξύ άλλων δεικτών για τις συνθήκες στην αγορά εργασίας, δεικτών για τις πληθωριστικές πιέσεις και τις πληθωριστικές προσδοκίες, και στοιχείων για τις χρηματοπιστωτικές και διεθνείς εξελίξεις.

Υπό το φως της τρέχουσας απόκλισης του πληθωρισμού από τον στόχο του 2%, η Επιτροπή θα παρακολουθεί προσεκτικά την πραγματική και την αναμενόμενη πρόοδο προς τον στόχο της για τον πληθωρισμό.

Η Επιτροπή αναμένει ότι οι οικονομικές συνθήκες θα εξελιχθούν με τρόπο που θα δικαιολογούν μόνο σταδιακές αυξήσεις του επιτοκίου της. Αυτό είναι πιθανό να παραμείνει, για κάποιο χρονικό διάστημα, κάτω από τα επίπεδα που αναμένεται να επικρατήσουν πιο μακροπρόθεσμα.
Ωστόσο, η διαδρομή του επιτοκίου θα εξαρτηθεί από τις οικονομικές προοπτικές, με βάση τις πληροφορίες για τα οικονομικά στοιχεία».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.