Quantcast
Fed: Στοχεύει στην αύξηση των επιτοκίων παρά την επιβράδυνση του ΑΕΠ - enikonomia.gr
share

Fed: Στοχεύει στην αύξηση των επιτοκίων παρά την επιβράδυνση του ΑΕΠ

δημοσιεύτηκε:

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) παραμένει σε τροχιά για να αυξήσει σε κάποια επόμενη συνεδρίασή της τα επιτόκια, αλλά η μεγάλη επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ στο πρώτο τρίμηνο καθιστά πιθανότερο να μην προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση πριν τον Σεπτέμβριο, μεταδίδει το Reuters.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής νομισματικής πολιτικής, αναφέρεται: «Η επιτροπή εκτιμά ότι θα είναι σκόπιμο να αυξήσει τον στόχο για το εύρος των επιτοκίων της , όταν θα έχει δει περαιτέρω βελτίωση στην αγορά εργασίας και είναι εύλογα πεπεισμένη ότι ο πληθωρισμός θα επανέλθει μεσοπρόθεσμα στον στόχο του 2%».

Αντίθετα με την ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής τον Μάρτιο, αυτή τη φορά η Fed δεν απέκλεισε την αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της. Αν και αυτό καθιστά δυνατή μία αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, τα οικονομικά στοιχεία δεν συνηγορούν σε μία τέτοια κίνηση.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε μόλις 0,2% σε ετήσια βάση κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου, πολύ λιγότερο από τις προβλέψεις των οικονομολόγων που ανέμεναν έναν ρυθμό 1% μετά το 2,2% που σημειώθηκε στο τελευταίο τρίμηνο του 2014.

Η Fed αναγνώρισε ότι η ανάπτυξη «επιβραδύνθηκε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αντανακλώντας εν μέρει προσωρινούς παράγοντες».

 

Πηγή: Reuters

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.