Quantcast
Γέλεν: Η αμερικανική οικονομία σχεδόν έτοιμη για αύξηση των επιτοκίων - enikonomia.gr
share

Γέλεν: Η αμερικανική οικονομία σχεδόν έτοιμη για αύξηση των επιτοκίων

δημοσιεύτηκε:

Η Πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν, επανέλαβε σήμερα, με ομιλία της ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής του Κογκρέσου, τη (συγκρατημένη) αισιοδοξία της για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για μία σταδιακή αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

«Σήμερα, θεωρώ ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα είναι πιθανότατα επαρκής για τα επόμενα 1-2 χρόνια, ώστε να υπάρξει περαιτέρω βελτίωση στην αγορά εργασίας», δήλωσε η Γέλεν, προσθέτοντας:

«Τα συνεχιζόμενα κέρδη στην αγορά εργασίας, σε συνδυασμό με την εκτίμησή μου ότι οι μακροχρόνιες προσδοκίες για τον πληθωρισμό παραμένουν λογικά θεμελιωμένες, ενισχύουν την εμπιστοσύνη μου για επιστροφή του πληθωρισμού στο 2%».

Οι δηλώσεις της Γέλεν ήταν σχεδόν ίδιες με σημεία της ομιλίας που έκανε χθες στο Οικονομικό Κλαμπ της Ουάσιγκτον και έγιναν δύο εβδομάδες πριν τη συνεδρίαση της Fed στην Ουάσιγκτον για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής. Η Fed αναμένεται να τερματίσει την περίοδο των σχεδόν μηδενικών επιτοκίων. Οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και επενδυτές στις προθεσμιακές αγορές αναμένουν αύξηση των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας.

 

Πηγή: Bloomberg

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.