Quantcast
Γέλεν: Οι τιμές των μετοχών είναι αρκετά υψηλές - enikonomia.gr
share

Γέλεν: Οι τιμές των μετοχών είναι αρκετά υψηλές

δημοσιεύτηκε:

Οι υψηλές αποτιμήσεις των μετοχών μπορεί να δημιουργήσουν δυνητικούς κινδύνους, δήλωσε η Πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζάνετ Γέλεν, προσθέτοντας ότι παραμένουν υπό έλεγχο οι κίνδυνοι για τη σταθερότητα του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

“Θα τόνιζα ότι οι αποτιμήσεις στην αγορά μετοχών είναι σήμερα σε γενικές γραμμές αρκετά υψηλές. Υπάρχουν δυνητικοί κίνδυνοι εδώ”, δήλωσε η Γέλεν.

Το σχόλιο της Γέλεν έγινε στην απάντηση που έδωσε σε ερωτήσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία συμμετείχε με την επικεφαλής της Fed στην έναρξη της συνεδρίασης συνεδρίου με θέμα “Χρηματοδότηση και Κοινωνία”. 

Ένα άλλο δυνητικό προβληματικό σημείο, που σημείωσε η Γέλεν, είναι τα χαμηλά μαρκοπρόθεσμα επιτόκια, τα οποία μπορεί να αυξηθούν σημαντικά καθώς η Fed θα εξομαλύνει την πολιτική της, προκαλώντας αρρυθμίες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

Η Γέλεν μετρίασε τα σχόλια αυτά, λέγοντας ότι δεν βλέπει να σχηματίζεται τώρα καμία φούσκα και περιέγραψε τους κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα ως “μέτριους, όχι αυξημένους”. 

 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.