Quantcast
Glencore: Κατάρρευση της μετοχής της - Πτώση 31% σήμερα - enikonomia.gr
share

Glencore: Κατάρρευση της μετοχής της – Πτώση 31% σήμερα

δημοσιεύτηκε:

Η μετοχή της γιγαντιαίας ελβετικής εταιρείας εξορύξεων και εμπορίου πρώτων υλών Glencore καταβαραθρώθηκε σήμερα, υποχωρώντας έως και 31% στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο των 66,7 πενών, εν μέσω νέων ανησυχιών ότι οι σταθερά χαμηλές τιμές των εμπορευμάτων θα πλήξουν τον φορτωμένο με χρέη ισολογισμό τους.

Η μετοχή της Glencore κατέρρευσε τους τελευταίους μήνες, παρά μία σειρά κινήσεων που έγιναν για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να μειώσουν το βάρος του χρέους της. Η εταιρεία άντλησε 2,5 δις. δολάρια μέσα στον Σεπτέμβριο με την έκδοση νέων μετοχών, προκειμένου να μειώσει το χρέος της.

Η σημερινή βουτιά της μετοχής της ελβετικής εταιρείας είχε ως αποτέλεσμα η τιμή της να διαμορφώνεται περίπου 47% χαμηλότερα από την τιμή που αγόρασαν οι επενδυτές στην πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Η εξασθένηση της κινεζικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές πρώτων υλών, όπως του χαλκού και του ψευδάργυρου που έχουν κρίσιμη σημασία για τα κέρδη της εταιρείας, υπονόμευσαν τις προσπάθειες της Glencore για ενίσχυση της εμπιστοσύνης σε αυτήν.

 

Πηγή: WSJ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.