Quantcast
Goldman Sachs: Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια το 2015 - enikonomia.gr
share

Goldman Sachs: Η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετα κεφάλαια το 2015

δημοσιεύτηκε:

Η πολιτική ασυνέχεια ανησυχεί τις αγορές και όχι η δημοκρατική διαδικασία των εκλογών αναφέρει η Goldman Sachs σε έκθεση που έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Η επενδυτική τράπεζα αναφέρει ακόμα πως το 10ετες ελληνικό ομόλογο διαπραγματεύεται με απόδοση 9,1% σε σύγκριση με 5,5% το Σεπτέμβριο και το χρηματιστήριο της Αθήνας διαπραγματεύεται 32% χαμηλότερα σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η Goldman Sachs αναφέρει πως το 2015 είναι ένα κρίσιμο έτος για την Ελλάδα, καθώς αν και η ανάκαμψη κερδίζει έδαφος οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι εξακολουθούν να παραμονεύουν, κάτι που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την ελληνική οικονομία ξανά σε ύφεση.

Οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν πως το 2015 είναι το τελευταίο έτος που η ελληνική η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεγάλες χρηματοδοτικές ανάγκες και ως εκ τούτου θα χρειασθούν πρόσθετα κεφάλαια από τον επίσημο τομέα για να εξασφαλιστεί πως η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η Ελλάδα θα χρειαστεί από 6 έως 15 δισ. ευρώ επιπλέον την επόμενη χρονιά. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.